Spuitwerk

U kunt bij J.da Costa Schilderwerken voor al uw spuitwerk terecht, van houtwerk tot muren en plafonds.

Spuitwerkzaamheden zijn er in verschillende variaties. Het verzorgen van spuitwerk geschiedt door middel van spuitmachines, waarbij onder hoge druk muurverf of lakverf wordt aangebracht.Het effect van dit spuitwerk is afwijkend, dan wanneer men met een ‘roller’ aan de slag gaat. De structuur van het rollen verdwijnt, en in de plaats hiervan ontstaat een nagenoeg structuurloze afwerking. Uiteraard zorgt dit voor een oogstrelende strakke afwerking.

Airless-spuitwerk

Airless-spuitwerk, ook wel airlessen genoemd  is het spuiten van muurverf door middel van een spuitmachine. Net zoals het ‘normale’ sauswerk, is airlessen mogelijk in de meest uiteenlopende kleuren.

Zeer belangrijk bij deze eindafwerking is de ondergrond. De ondergrond voor het airless-spuitwerk dient volledig vlak en strak te zijn, alvorens men kan gaan airlessen. Oneffenheden in de ondergrond zullen te allen tijde moeten worden weggewerkt. Veelal worden wanden en plafonds dan ook eerst opnieuw gestuct, waarna men gaat spuiten.

Verwarmd spuiten (tempspray)

Het zogeheten verwarmd spuiten (tempspray) is een totaal andere toepassing dan het airlessen. Verwarmd spuiten is bedoeld voor het echte schilderwerk met lakverf. Deze nieuwe toepassing voor de schilder, geeft een geweldig resultaat aan al het houtwerk binnenshuis.

Verwarmd spuiten zorgt voor een mooie vloei, een snellere droogtijd en meer laagdikte, welke overeenkomt met twee kwastlagen. Door de hogere temperatuur kan de spuitdruk worden verlaagd, wat resulteert in nog minder spraynevel, minder afplakwerk en nauwkeuriger werken. Bij recent ontwikkelde spuittechnieken wordt de verf verwarmd in de slang, zodat de verf geleidelijk aan warm wordt en op het moment van spuiten op exact de juiste temperatuur is. Gevolg is een hogere laagdikte in één arbeidsgang en een zeer mooi egaal resultaat.

Deze systemen werken kostenbesparend voor zowel de kleinere opdrachten, maar zeker voor de grotere opdrachten waar meestal veel repeterend werk is.

 

Kijk voor meer informatie over latex spuiten op onze website www.latexspuitennederland.nl Latex Spuiten Nederland is een handelsnaam van J. da Costa Schilderwerken.

 

Vraag een offerte aan!

2 + 13 =