Houtrot reparatie

Houtrot is een veelvoorkomende schade aan houten constructies. Vaak doet dit probleem zich voor in oudere woningen/panden, maar houtrot kan ook in nieuwere woningen/panden voorkomen.

Oorzaak houtrot
De oorzaak van houtrot is meestal optrekkend vocht of een slechte ventilatie. Daarnaast zijn lekkages langs kitranden in de badkamer of keuken veelvoorkomende oorzaken van dit venijnige probleem. Behalve goed schilderwerk is ook het correct afkitten van het hout van groot belang om houtrot te voorkomen.

Constatering houtrot
Voordat wij de kwast ter hand nemen, inspecteren wij het houtwerk grondig op houtrot. Soms is dit duidelijk zichtbaar, maar vaak ook niet. Als wij houtrot constateren melden wij dit gelijk en zullen dit in overleg herstellen. Hiervoor hebben wij effectieve methoden en de beste materialen beschikbaar.

Uiteraard is houtrot voorkomen beter dan genezen. Houtrot kan voorkomen worden door het schilderwerk in uw pand regelmatig te onderhouden. Door bovendien te zorgen voor een juiste afwatering en ventilatie en de kitranden en voegranden te onderhouden, kunnen de meeste problemen worden voorkomen.

Heeft u een plekje geconstateerd en weet u niet zeker of het houtrot betreft? Neem dan contact op!

Vraag een offerte aan!

3 + 11 =